Pita pizza klargøring

Pita pizza – VILDT lækker lynpizza til madpakken og travle hverdage

Vi ELSKER at lave pita pizza! Hvorfor? Fordi det er smager super godt, det er lynhurtigt at lave, og så er det bare skønt at finde en minipizza i madpakken.

Derfor er pita pizza så let

Trick’et er ultra simpelt: I stedet for at bruge almindelig pizzadej / pizzabund, bruges færdige pitabrød. Pitabrød er ret tykke og har en “lomme”, der giver mulighed for at få en både svampet og luftig konsistens / struktur i pizzaen.

Det er meget banalt – men det er bare super let at håndtere de små pizzaer, når bunden let hives ud af en pitabrøds-pakke og hurtigt placeres på bagepladen.

Pitabrød og billige, og i modsætning til et almindeligt pita-måltid, behøver man ikke bruge de lækre dyre stenovns-pitabrød, for pizzasaucen, osten og toppingen bringer liv til pitabrødet, når det hele mødes i ovnen.

Pizza er jo ikke ligefrem kendt for at være en sund spise. Hvis I vil gøre jeres pita pizzaer en smule mere acceptable set gennem sundhedsbrillerne, er det oplagt at bruge fuldkornspitabrød.

Vi håber, I bliver lige så begejstrede for pita pizza som vi er – det er jo altid rart med lidt lækkert midt i alle ugens huslige pligter.

Pita pizza i madpakken eller til aftensmad

Pita pizza er et forfriskende alternativ til rugbrødsmadpakken eller andre klassikere. Næsten alle børn får et smil på læben, når den hopper ud af madkassen.

Hvis I bruger fuldkornspitabrød og fx peberfrugt og kartoffelskiver som pizza-topping, kan den også sagtens “forsvares” ernæringsmæssigt.

Vi bruger også pizza som aftenmåltid. Her skal man beregne minimum 2 pita pizzaer pr. mand.

Hvad skal der på en pita pizza?

Det samme som på din helt almindelige yndlingspizza! Kun fantasien sætter grænser her 🙂

Når mine unger ser min “voksenagtige” pizza sorte oliven, champignons, artiskokker og meget andet godt – kigger de på mig, som var jeg var en anden planet. Men det er sådan jeg kan li’ min pizza. Og når vi taler pita pizza – taler vi altså om små dejlige egoistiske minipizzaer, hvor man kan få det helt, som man vil have det.

Ungernes pita pizzaer er typisk præget af pepperoni og skinke – og bliver det helt vildt, så også lidt ananas (der jo som bekendt skiller pizza-vandene). Men ved I hvad – det er deres valg, og sådan skal det være. Engang imellem er jeg faktisk bare glad, hvis de giver sig lidt ro til at spise og blive mætte. Så pyt med, om ALT det sunde ikke lige er på den dag.

Her er vores take (away) på en nem og dejlig pita pizza. Velbekomme 🙂

Pita pizza

Pita pizza

Verdens letteste og helt fantastiske pita pizzaer lige til madpakken eller det lette aftenmåltid.
5 fra 5 stemmer
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Ret Frokost, Hovedret, Madpakke
Køkken Italiensk
Antal 4 personer

Equipment

  • Skærebræt
  • Kniv
  • To bageplader
  • Bagepapir

Ingredienser
  

Bund

  • 8 stk Fuldkornspitabrød Almindelige kan også bruges – ca. to pakker
  • 1 glas Pizzasauce
  • 1 pose Revet mozarella-ost Afhænger lidt af hvor "cheasy" og svampede I vil lave pizzaerne

Toppings

  • 1 pakke Pepperoni-skiver
  • 1 pakke Skinkestrimler eller bacon i tern
  • 1 dåse Ananas
  • 1 pakke Cocktailpølser
  • 1 stk Rød peberfrugt
  • 1 glas Sorte oliven
  • 1 glas Champignon

Pynt og krydderier

  • 1 bundt Frisk basilikum
  • Tørret oregano

Sådan gør du
 

Forberedelse

  • Tænd ovnen på 200 grader og klargør to bageplader med bagepapir.
  • Billige champignons på glas kan fint bruges. Det er en fordel lige at svitse dem på panden først, så de drænes lidt for væske og tager smag. Det samme gælder baconternene – her er det rart at have stegt dem lidt, inden de ryger på din pita pizza, da de ellers ikke altid vil blive sprøde/færdige.
  • Cocktailpølserne skæres over på langs. Det giver charme, da de så krøller i ovnen. Derudover er det også mere lækkert med mindre stykker.
  • Væsken hældes fra dåsen. Har I købt ringe, skæres de i små stykker – ca. 1 cm i bredden.
  • Sorte oliven flækkes på midten.
  • Øvrige ingredienser lægges klar på tallerkener eller et stort skærebræt.

Pizza-bundene

  • Pitabrødene fordeles med fire på hver bageplade.
  • Spred et tyndt lag pizzasauce på hvert pitabrød.
    Pita pizza bunde med pizzasauce
  • Drys revet mozzarella-ost over pizzaerne i et tyndt lag (mere ost = mere svampet)
    Revet mozzarella-ost på pita pizza

Topping

  • Familien kaldes sammen og hver mand får lov til at "designe" sin egen pita pizza (eller to).
    Pita pizza med topping
  • Drys lidt tørret oregano over pizzaerne (evt. også lidt chilipulver).

Bagning

  • Pizzaerne bages ved 200 grader i ca. 10 minutter eller til osten er gylden.
  • Slut af med lidt friske basilikum-blade for duftens, smagens og ikke mindst synets skyld.
    Færdig pita pizza med frisk basilikum
Keyword billig, Hurtig, Let