Malerier til salg

Malerier til salg

Som mange andre ved jeg, hvor helt fantastisk det er at udfolde sig kunstnerisk. Jeg maler relativt store abstrakte malerier. Akryl på lærred. Min passion for kunsten er svær at beskrive, men den er uomtvistelig. Går der mere end en uges tid, uden jeg har udtrykt mig kreativt, hober det sig op, og jeg føler en særlig trang til at male og lege med farver og former på lærredet. Læs her, hvorfor jeg har mine malerier til salg på nettet.

Malerier til salg på Symbolik.dk

For nogle år siden besluttede jeg mig for at “brande” mine abstrakte malerier under navnet Symbolik. Jeg følte, det var naturligt at skabe et kunstnernavn, og det mest nærliggende var at tage fat i hverdagens symboler. Symboler på medmenneskelighed, kærlighed, trivialiteter og ALT det andet et liv byder på.

Jeg har således mine malerier til salg på min kunst-hjemmeside, symbolik.dk, og det er der flere grunde til. For det første har jeg altid nydt at have et “publikum”. Primært fordi jeg godt kan lide at glæde og inspirere. Det er der en helt naturlig og indbygget værdi i for mig. Det er derfor utrolig skønt, når en person, en familie eller en virksomhed vælger at købe mine malerier og hænge dem op dér, hvor de færdes allermest.

Der er andre grunde til, at jeg har mine malerier til salg. Der er omkostninger forbundet med at arbejde med kvalitetsmaterialer. Alt fra gode opspændte lærreder, kvalitetsmaling, diverse pensler og redskaber, lak og meget mere skal til, hvis man vil have en god kreativ proces. Man kan lave kunst med “alt” – det er jeg helt med på – men det er bare fantastisk dejligt at arbejde med gode kvalitetsmaterialer. Jeg er derfor også en smule tvunget til at afsætte mine malerier. Ellers ender det bare med at blive en dyr hobby.

Derudover fylder mine malerier en hel del. Jeg arbejder på forskellige foranstaltninger og stativer til malerierne, men det er nu bare rart at kunne sende nogle af dem ud af huset engang imellem. Det giver plads på rent fysisk – men også mentalt – til at skabe noget nyt. Grundlæggende en rar og nødvendig følelse for mig i mit kreative virke.

Udfordringerne ved at sælge malerier online

Det kan virke meget simpelt at male et maleri, snuppe et par hurtige billeder af det, lægge det på nettet – og vupti, så er det afsat i løbet af et par dage. Men nej, sådan er det ikke. Det er meget tidskrævende at sælge kunst online. Selve processen med at gengive malerierne på billede og video fylder meget. Det giver lidt sig selv, da kunst jo helst skal opleves i virkeligheden. Man kæmper derfor hele tiden med at skulle gengive så naturligt som muligt. Og det er ikke altid let.

Når man sælger kunst online kæmper man desuden at gengive værkernes generelle fremtoning.

  • Størrelsen på malerierne
  • Værkernes grundlæggende fremtoning og “fylde” i rummet
  • Gengivelse af farver
  • Genskin – evt. også i forbindelse med lakering af malerierne

Og meget mere.

Når det så er sagt, så kan det godt lade sig gøre at skabe fælles et mødested mellem kunstner og køber på nettet. Man skal bare være grundig og have respekt for udfordringerne.

Jeg håber, du vil besøge mit online galleri eller måske endda kigge forbi og se mine malerier IRL. Det ville jeg blive glad for. Og ellers kan du jo altid tage et smut ud under åben himmel og kigge på gavlmalerier.